* * * UPDATE * * * op dit moment neem ik geen werk in opdracht aan!

Het verhaal van de illustrator

foto peuter
Op een koude winterdag in het jaar 1976 werd er een meisje geboren. Ze groeide op in een creatief gezin. Haar ouders hielden ontzettend van tekenen, schilderen, handwerken en foto's ontwikkelen. Het huis was dan ook een paradijs vol knutselspullen voor het meisje.

Buiten de lijntjes

foto tekenend meisje Het kleine meisje ontdekte de potloden en kleurboeken. Een korte, maar hevige periode van kleurplaten-inkleuren-verslaving volgde. Toen het kleuren binnen de lijntjes haar verveelde (vrij snel) begon ze zelf te tekenen... dat was nog veel leuker!

Vrijheid

illustratie hand die bloem schildert Later-als-ze-groot-was wilde ze naar de Kunstacademie. De jaren gingen voorbij, het meisje werd ouder en bleef tekenen. Tja, die Kunstacademie, ze twijfelde en koos uiteindelijk met haar verstand een andere studie. Technisch Commerciële Textielkunde in Enschede werd het en daar vond ze haar vrijheid én de liefde.

101 banen

Na haar studie had ze 101 banen, maar geen ervan maakte haar echt gelukkig. Daarom besloot ze op een dag haar creatieve hart te volgen en voor zichzelf te beginnen. Tekenen, schilderen en ontwerpen, dát wilde ze!

De eerste opdracht

foto Hilde Reurink Hoe het verder ging met het meisje?
Ze volgde een cursus Desktop Publishing aan het Grafisch Lyceum in Utrecht.
Daar leerde ze Photoshoppen en vormgeven. Thuis besteedde ze al haar tijd aan tekenen en ontwerpen en haar werk werd beter. Ze ging netwerken en bouwde aan haar online zichtbaarheid. Het moment van de eerste opdracht was magisch.
Ze had nog een lange weg te gaan, maar dát is weer een ander verhaal...

Dit is mijn verhaal.
Ik ben Hilde Reurink, illustrator en grafisch ontwerper.

>